Menu
EUR

Van harte welkom op de nieuwe website van Hareco. Als je een account had op de vorige webshop , klik dan HIER

Geschiedenis Hareco


Vanaf 1971 werkte Bert de Ruiter bij Dierenvreugd aan de Rembrandtlaan in Sliedrecht. Hij was bedrijfsleider in een dierenwinkel waar ook hengelsportspullen werden verkocht. Hij maakte er een goed lopende zaak van en kreeg de kans om de winkel in 1978 te kopen en als eigen ondernemer te starten.

Hij had 3 zonen, Harry, Eric en Marco. En door die namen te mixen ontstond de naam ‘Hareco’. Voluit: ‘Hareco dierenspeciaalzaak en hengelsport’.

Het werd door de jaren heen een echt familiebedrijf. Moeder Meta de Ruiter ging vanaf het begin in de winkel werken en later zijn daar voor kortere of langere tijd veel kinderen en kleinkinderen bij gekomen.

De opening in 1978 door de Harry, Eric en Marco (Hareco), de huidige eigenaren. Bert en meta de Ruiter proosten op de start van Hareco.Verbouwingen

In de decennia die volgde is in ieder geval 1 rode draad te herkennen. Om de paar jaar volgt een vernieuwing of een verbouwing. Na de eerste leningen voor de aankoop te hebben afgelost begint dat proces in 1983. De verouderde winkel werd qua interieur en indeling vernieuwd.

De hengelsport die eerst slechts op 15m2 was geplaatst werd voor het eerst uitgebreid naar 20m2.

Harry en Eric, de huidige eigenaren, waren 12 en 13, maar werkte al hard mee aan de verbouwing. Die verbouwing werd aangekondigd in de krant en het resultaat was prachtig.Een zwarte dag in de geschiedenis

In 1991 is Bert de Ruiter veel te vroeg komen te overlijden. De oprichter en drijvende kracht viel weg. Zoon Harry heeft toen besloten zijn werk op te zeggen en samen met zijn moeder de zaak voort te zetten

In de huidige winkel is een kroegje, waar Bert nog steeds centraal aanwezig is.Aanbouw

Zowel in 1994 als in 1998 is een flink stuk aangebouwd aan de winkel. Daarmee kon ook de hengelsport worden uitgebreid. Eerst naar 40m2 en in 1998 naar 80m2.

Op de linker foto is de eerste aanbouw uit 1994 goed te zien. Maar ook de fundering van de tweede aanbouw. Op de rechter foto medeoprichtster Meta de Ruiter.Belangrijke mijlpalen


2010
Meta de Ruiter, samen met Bert oprichter van Hareco
, ging in 2010 genieten van een welverdiend pensioen. Ondanks dat, is ze daarna nog jarenlang actief geweest in de zaak, waar ze direct boven woonde. Pas toen de winkel in 2017 verhuisde is dat minder geworden.

2012
Harry ging samen met super medewerkers als Angelique en Mark verder.
In 2012 besloot hij helemaal voor de hengelsport te gaan en de dierenwinkel te verkopen. Die is onder de naam ‘Hareco Dier en Vriend’ verder gegaan.
Daarmee kwam het oppervlak voor de hengelsport op 150m2.

2013
In dat jaar werd voor het eerst verkocht via de webshop www.harecohengelsport.nl

De jaren er voor was al wel sprake van een website. Maar vanaf 2013 kon je ook direct aankopen doen.

2015
Opnieuw een uitbreiding van de winkel. Nu met slechts een beperkte verbouwing. Een gat in de muur naar het pand van de buren en we hadden ineens 200m2 ruimte.Verhuizing naar de Blankenstraat

In 2017 vond de grootste verandering in de geschiedenis van Hareco plaats. Eric was vlak daarvoor teruggekomen als mede-eigenaar. Op 1 januari van dat jaar kreeg Hareco de sleutel van de blankenstraat nr 4. Hiermee zou een gigantische sprong gemaakt worden van 200 naar 2100m2. Bovendien was de bereikbaarheid veel beter en volop parkeerplaatsen voor de deur.

Wie beter dan Meta de Ruiter, mede-oprichter van Hareco, kon de opening doen? Samen met Harry, Eric, partners en kinderen.

Magazijn

Door de jaren heen is bij Hareco voor de opslag van goederen gebruik gemaakt van diverse locaties. Dit bracht veel extra moeite en transport met zich. Met de verhuizing naar de Blankenstraat was de verwachting dat nu alles bij elkaar kon blijven.

Door de groei bleek dit in 2020 al niet meer haalbaar. Toen er de kans kwam om hiervoor een stuk bij de buren te gebruiken is de oppervlakte dus opnieuw uitgebreid. Van 2100 naar 2700m2.

De verhuizing van Hareco Hengelsport werd groots uitgemeten in de krantJubileum

In 2018 bestond Hareco 40 jaar. Hieronder een mooi filmpje met beelden van vroeger en nu.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!